Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Sigmund Hanslien

[#3175] Slekten Femmer eller Femer

Recommended Posts

Gjest Sigmund Hanslien

Søker etter opplysninger om slekten Femmer. Den første jeg kar kjennskap til er Hans Jørgensen Femmer (f. ca.1619, d.ca.1685) som budde på garden Torviken i Tingvoll, Nordmøre. Han var gift med Gunhild Hansdtr. f.Leth. En av etterkommerene var Dorthea Elisabeth (f.1754 i Kristiansand, d.1798) gift med Niels Berg, kanselliråd og byfogd i Arendal. En Christoffer Femmer med familie budde i Tønsberg i 1801. I tillegg finner jeg ei grein i Stavanger (en prest Femmer, og Karen Femmer gift med Hans Munch som var landphysicus i Stavanger) og ei Margrethe Femmer, enke som budde på Hovden gard i Bøe sogn, Nordland i 1801. Er det noen som har informasjon om denne slekten, evt. henvisninger til hvor jeg kan finne mer informasjon utenom kirkebøker o.l?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ola Teige

Dorthea Elisabeth var vel datter av president i og konst. stiftamtmann Kristiansand Nicolai Femmer. Det står om han i "Stiftamtmenn i Kristiansand før 1814" av Jakob Friis og sikkert i historieverk om byen.Se Bibsys: Lenke Teige

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Pål W. Martinussen

Ang. Margrete Femer, Hovden, Bø i Vesterålen 1801.Sitat fra Rolv Straumes "Bø Bygdebok" Bd.III s.100: "Jekteskipper Peder Henriksen Bruun, Børøya i Hadsel, fekk 4. febr. 1771 kgl. bevill. til bondehandel og gjestgiveri i Hovden året rundt mot 10 rdl. til kongens kasse, tgl. 6. junio 1781." ----klip---- "Bruuns handel i Hovden vart i 1801 styrt av enkemadame Margrete Femer, enke etter Hans Femer, gjestgivar på Kvitnes i Hadsel. Ved folketellinga i 1801 hadde ho 2 døtre: Elisabet og Hanna."I "Slektshistore for Bø kommune" finnes de samme som par 1424: Hans Femer f.? Hadsel, d.? g. Margrete Femer f. 1751 d. 1827. Barn: Elisabeth Celius Marie f.1785 Hadsel d. 1844 Skårvågen, Bø g.1 1803 Johan Jensen Ringkjøb, 1 barn. g.2 1805 Fredrik Fredriksen Ringkjøb, 8 barn.Hanna er ikke nevnt her, men Rolv Straume sier at hun døde ugift 1849, Skårvågen, Bø.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest arne kvitrud

19.10.1741 i Kristiansand (Erichsen, Samlinger til Stavangers historie, bind II, 1906, side 202) var Hans Femmer konstituert stiftsbefalingsmann.I 1799-1807 var Femmers enke Sofia Amalia Suhm bosatt i Stavanger i Urgata 2-4 (mellom Kirkegata og Skagen) - http://home.online.no/~akvitrud/Huseiere.htm.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest arne kvitrud

I siste setning skulle det ha stått: I 1799-1807 eide Femmers enke Sofia Amalia Suhm: Urgata 2-4 (mellom Kirkegata og Skagen) i Stavanger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marie Tollan

Mulig det er kjent fra før, men søkes på Femer og Femmer, vil noen flere tema med tilknytning til denne/disse slekten/e komme opp.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.