Gå til innhold
Arkivverket

[#3342] Valtin Fasmer gift med..??


Gjest P.Iden
 Del

Recommended Posts

Gjest P.Iden

Valentin Fasmer giftet seg i Bergen i 1732. Han får deretter mange barn samme sted det neste tiåret. Men noen ganger står moren oppført som Margrethe Rulffsdtr, andre ganger som Margrethe de Rytter. Er dette to navn på samme kvinne, eller er det rett og slett snakk om at det var to som bar navnet Valentin Fasmer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Valentin Petersen Fasmer, døpt i Nykirken, Bergen 18. januar 1710, borgerskap 23. oktober 1732 som baker, eier av Langeland i Nordhordland, giftet seg i Korskirken 27. november 1732 med Margrethe, datter av Peter Rolfsen og Barbara Daanichen.Valentin Fasmer døde 1. mars 1770, hans enke Margrethe Rolfs overlevde ham med noen dager, og ble gravlagt 23. mars 1770.Det har bare vært en kone, selv om hun vekselvis kalles Margrethe Rulfs (bl.a. 1738 og 1770) og Margrethe de Rytter (1737, 1739, 1741).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest P.Iden

Mange takk for hjelpen. Men jeg skulle like å vite hvor du fikk greie på dette med Langeland. Når (og hvordan) ble han eier av denne gården?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...
Gjest Jan Frode Johansen

Sorry-jeg trakk for raske slutninger. Er Jan Valentin Fasmer sønn av Valentin Fasmer? mvh Jan Frode Johansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.