Gå til innhold
Arkivverket

[#3350] Reiserute til Australia ?


Gjest Rune de  Lange
 Del

Recommended Posts

Gjest Rune de  Lange

En slektning reiste til Tasmania, Australia, vet ikke hvilket år. Han ble gift i 1887 i Hamilton Tasmania. Lurer på hvilken reiserute som var mest sansynlig på den tiden. Rune

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Dei dro nok frå Noreg til England og vidare med båt derifrå. På 1870-talet annonserte norske agentar m.a. emigrasjonsreisar til Queensland - og dei gjekk nok heilt sikkert via England.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Egil Thee Danielsen

Kan man videre anta at de nordmenn som slo seg ned på New Zealand, alltid — eller som regel — var innom Australia først? En fjern slektning synes å ha en uforklarlig 10-årsperiode fra han mønstret av i Antwerpen i 1878 og til han i 1888 plutselig dukker opp med familie på New Zealand. Et barnebarn av ham, Colin — nå 76 — skrev en gang: “We always thought that he had been to sea a long time and jumped ship in N.Z.”.Samme person tror imidlertid heller ikke ved nærmere ettertanke at morfaren hadde vært til sjøs i hele 10 år — i så fall ville han ha fortalt om annet enn “byer i Belgia”. Colin så bare ikke uoverensstemmelsen før jeg selv gjorde ham oppmerksom på den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Davidsen

Etter det eg veit, er der òg ein samanheng mellom folk som dro til Sør-Afrika og dei som slo seg ned på NZ. Men dette veit Nedrebø mykje meire om. At nokre av dei tok innom Australia for ein del år, er heller ikkje utenkjeleg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.