Gå til innhold
Arkivverket

[#3544] Klokker Ingebrigt Jensen Hoel ,f. ca. 1757 Sunnm


Gjest Rune Thorstensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Rune Thorstensen

Har noen opplysninger om nevnte Ingebrigt Jensen Hoel.Han skal være født ca. 1757 trolig på Hole , Sunnmøre . Han var klokker på Eid (Nordfjordeid) og døde der i 1821.Han giftet seg 03.09.1794 på Eid med Laurentse Lovise Larsdatter Kruse .De fikk bl.a. to døtre , Anne Laurentze født 1798 på Ousnes i Eid og Dorthea født i 1807 . Er takknemlig for alle opplysninger om hans opphav.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest arne.apelseth@hum.uit.no

Ta kontakt med Jostein Fet i Volda. Han er den som veit mest om Ingebrikt Hoel, og han har vore innom personen i fleires amanhengar. Hoel har elles ein interessant litterær produksjon, jf. fleire arbeid av Fet, Ragna Sollieds bibliografi og "bergensbibliografien". mvh Arne Apelseth

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...
Gjest Arne Solli

Ingebrigt Jonson Hoel var frå garden Hoel i Valldalen, Norddal prestegjeld, Sunnmøre. Foreldra var Jon Ingebrigts. Ous og Guri Larsdtr. Relling. Du finn meir om denne sleka i Norddal Bygdebøker, Leonard Tafjord (1952)/Terje Linge (1997).Foreldra til Jon (farfar) var Ingebrigt Ols. Ous og Brite Jonsdtr. Ødegård, Stranda. Meir om denne slekta i Stranda Bygdebok III.I 1791 gav Ingebrigt Hoel ut ei lærebok i rekning: 'Forsøk til Regnekunstens forbedring'. Eg kan skaffe kopi om du er interessert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.