Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ingjerd van Bruggen

[#3672] Hva er mindreårig og hva er umyndig?

Recommended Posts

Gjest Ingjerd van Bruggen

Hei! I et notat om anmeldt dødsfall i Trøgstad har jeg funnet at det står: "Etterlater seg 8 barn hvorav 3 umyndige og 2 mindreårige". Hva var egentelig forskjellen på umyndig og mindreårig den gang (1850)? Var de mindreårige inntil de ble konfirmert, og umyndige inntil myndighetsalder (som var hva i 1850?). Hilsen Ingjerd

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Forordning fra 1619 regulerte reglene, myndighetsalderen hevet til 25 år for menn. Ved lov i 1869 ble myndighetsalderen senket til 21 år. Fram til 1814 kunne kongen gi bestemmelse om at bestemte personer var myndige også ved lavere alder enn de i forodning/lov bestemte.Mindreårig: mellom 18 og 25 år, menn som kunne ivareta sine interesser, men som måtte ha kurator i spørsmål om formuen. (Kuratorordning opphevet 1927).Umyndig: under 18 år, og kvinner. Disse måtte ha verge.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.