Gå til innhold
Arkivverket

[#3759] Ed og John Severson, emigranter fra Hardanger


Gjest Atle Hauge
 Del

Recommended Posts

Gjest Atle Hauge

Jeg hjelper en amerikansk dame med sine forfedre, men står fast. De faller liksom mellom alle stoler i folketellingene m.m., og hun kan jo ikke gi nøyaktige opplysninger om navn, bare hva de kalte seg i USA. Hva hun vet er følgende: To brødre fra Hardanger: John Severson født 17.05.1836, reiste til USA like før 1860 Ed Severson, ca.75 år da han døde i 1915, reiste til USA ca 1866. Noen tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Marianne Sandberg

Hei! Du kan jo prøve å gå til" kilder" eller "nyttige lenker" her på digitalarkivets sider , og se om det er steder du kan søke på der.Emigranter og passasjerlister f. eks. De het kanskje Syvertsen eller Sivertsen her i Norge? Lyke til. Hilsen Marianne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Atle Hauge

Alt er prøvd, av det som ligger ute på nettet, men de faller mellom alle stoler. Ingen av dem bodde visst i Hardanger i 1865. Jeg fant en Odd Sjursen som reiste til Quebec, født i hardanger, men hva hjelper det? Sannsynligvis er et systematisk søk i alle Hardangers kirkebøker på dåp like etter 17.mai 1836 den beste løsningen. Uff, hvilke kirker er det å velge i tro?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.