Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Atle Hauge

[#3759] Ed og John Severson, emigranter fra Hardanger

Recommended Posts

Gjest Atle Hauge

Jeg hjelper en amerikansk dame med sine forfedre, men står fast. De faller liksom mellom alle stoler i folketellingene m.m., og hun kan jo ikke gi nøyaktige opplysninger om navn, bare hva de kalte seg i USA. Hva hun vet er følgende: To brødre fra Hardanger: John Severson født 17.05.1836, reiste til USA like før 1860 Ed Severson, ca.75 år da han døde i 1915, reiste til USA ca 1866. Noen tips?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marianne Sandberg

Hei! Du kan jo prøve å gå til" kilder" eller "nyttige lenker" her på digitalarkivets sider , og se om det er steder du kan søke på der.Emigranter og passasjerlister f. eks. De het kanskje Syvertsen eller Sivertsen her i Norge? Lyke til. Hilsen Marianne.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Atle Hauge

Alt er prøvd, av det som ligger ute på nettet, men de faller mellom alle stoler. Ingen av dem bodde visst i Hardanger i 1865. Jeg fant en Odd Sjursen som reiste til Quebec, født i hardanger, men hva hjelper det? Sannsynligvis er et systematisk søk i alle Hardangers kirkebøker på dåp like etter 17.mai 1836 den beste løsningen. Uff, hvilke kirker er det å velge i tro?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.