Gå til innhold
Arkivverket

[#4162] Berte Marie Andreasdatter, Hobøl i Østfold


Gjest Torill Berg
 Del

Recommended Posts

Gjest Torill Berg

Hvem er hennes mor? Berthe Marie er født i Hobøl evt. Kråkstad i 1826. Døde i Hobøl 4. mai 1908. Faren hennes het Andreas Hendriksen. Hun ble forøvrig gift med Lars Larsen Støttum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Solberg

Lars Larsen Støttum, eldste sønn av Anne Sophia Christophersdatter og Lars Larsen Gustvedt, senere Støttum var født 15. november 1823 på Berger i Kraakstad, som hans foreldre dengang forpaktet. Døpt i Kraakstad kirke 30. november s.å. Gift med Berthe Marie Andreasdatter fra Øvre Støttum i Hobøl, født 1826.Ovenstående er avskrift fra boken om Aalerudslekten i Kroer. Denne slekten har en Støttumgren i Hobøl der Berthe er inngift. Boken om Aalerudslekten går tilbake til ca 1660.Lars og Berthe Marie fikk 7 barn hvorav 3 døde unge. (Dette vet du sikkert fra før)FT 1865 viser at på Støttum øvre bodde Andreas Hendriksen med sin kone Sofie Throndsd. (54 år) med to barn og en innerst med hennes barn.Sammenholder vi disse opplysningene, så er det vel ikke særlig tvil om at Berthes mor er Sofie Thronsd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
Gjest Hogne Holst

Hei Torill. Det er riktig som Bjørn Solbeg antyder. Moren var Sophie Thronsdatter, gift 1830 med Andreas Henriksen (Gusrud-slekta i Kråkstad). Jeg har en del info om hennes aner. Ta kontakt hvis du er interressert. Med vennlig hilsen Hogne Holst

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torill Berg

Takk til Bjørn Solberg og Hogne Holst. Hogne - kan jeg ta kontakt direkte på mail? Adresse?Mvh Torill

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.