Gå til innhold
Arkivverket

[#4355] Tinglysning av kårrettigheter?


Gjest Carl-Otto Seljelid
 Del

Recommended Posts

Gjest Carl-Otto Seljelid

Hvor kan jeg leite etter tinglyste kårrettigheter i Lurøy rundt 1900? I hvilket arkiv finnes slike historiske tinglysninger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Tinglyste dokumenter lar seg finne i "pantebøkene", ført ved sorenskriver- og byfogdembetene. (I tillegg vil man finne ekstrakter av tinglyste dokumenter i tingbøkene opp til utgangen av 1935. I tilfeller der pantebok mangler vil man måtte nøye seg med ekstraktene.) Tinglyst materiale eldre enn 1. januar 1936 skal man forvente å finne i statsarkivene, mens materiale tinglyst etter denne datoen jevnt over er å finne hos sorenskrivere/byfogder fortsatt. Som registre til pantebøkene har man "panteregistre", som etter konverteringen 1936-1960 kalles "grunnbøker". Panteregistrene er i all hovedsak avlevert til statsarkivene, mens grunnbøkene er hos sorenskriver/byfogd.Siden 1989 (med konvertering av manuelle grunnbøker) har det vært ført elektronisk grunnbok. Ved konverteringene har man bare tatt med seg de dokumentene fra eldre register som var gyldige på konverteringstidspunktet.Lurøy ligger i Nordland. Tinglysingsmateriale for Nordland fra før 1936 er å finne i Statsarkivet i Trondheim.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.