Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Roar Rønning

[#4375] Anne Brandfjeld, f. 1812

Recommended Posts

Gjest Roar Rønning

I boka "Byoriginaler" av Haakon B. Nielsen (Cappelen, 1966) er Anne Brandfjeld ein av dei omtalte personane. Der står: "Ho var født i Vartdal på Sunnmøre i 1812 og kom til Kristiania bare 25 år gammel...". Etter fleire gonger å ha søkt gjennom bygdebøkene for Vartdal utan å finne henne, må eg søkje hjelp her. Er det nokon som kan svare: Kva var jentenamnet hennar? Veit nokon kva gard eller plass ho kom frå på Vartdal?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Eva McKenna

Jeg sakser fra Bekkelaget Lokahistorisk Forening hjemmesider, Anne Brandfjeld - "signekonenes dronning". Foredrag holdt av Berit Øiseth Bakken på BLFs møte 21. januar 1999Hennes egentlige navn var Anne-Marie Andersdatter. Hun ble født 19. april 1815 på Vardal (ved Gjøvik) og var datter av Anders Didriksen og Marte Olsdatter, som var husfolk på Sæter ved Mustad. Man antar at hun kom til Kristiania ca. 1841.Se forøvrig http://home.online.no/~blfblf/S7dAnnaB.htm

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.