Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jan Tiller

[#4572] bilett bet. i Amerika

Recommended Posts

Gjest Jan Tiller

Hva er betydningen av denne opplysningen i emigrant listene? At biletten ble betalt i Amerika er greit, men hvorfor i steden for fra avgangshavnen? Jan Tiller

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

En del norske emigranter ble hentet til USA som arbeidkraft, og da ville ofte billetten være betalt i USA og sendt til Norge. Mange ganger var det også vanlig at et familiemedlem reiste først, la seg opp penger, og fikk sendt billetter til Norge for å få resten av familien over. (Og noen ganger gikk de og ventet, uten at billettene kom.)Myndighetene i Norge ønsket nok å ha en oversikt over hyppigheten av "prepaid tickets", og det forklarer nok at dette er en rubrikk som finnes i de fleste emigrantprotokollene, selv om skjemaene for disse er temmelig varierende fra havn til havn, og fra tid til tid.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Tiller

Takk for greit svar Jan Tiller

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.