Gå til innhold
Arkivverket

[#4572] bilett bet. i Amerika


Gjest Jan Tiller
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Tiller

Hva er betydningen av denne opplysningen i emigrant listene? At biletten ble betalt i Amerika er greit, men hvorfor i steden for fra avgangshavnen? Jan Tiller

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

En del norske emigranter ble hentet til USA som arbeidkraft, og da ville ofte billetten være betalt i USA og sendt til Norge. Mange ganger var det også vanlig at et familiemedlem reiste først, la seg opp penger, og fikk sendt billetter til Norge for å få resten av familien over. (Og noen ganger gikk de og ventet, uten at billettene kom.)Myndighetene i Norge ønsket nok å ha en oversikt over hyppigheten av "prepaid tickets", og det forklarer nok at dette er en rubrikk som finnes i de fleste emigrantprotokollene, selv om skjemaene for disse er temmelig varierende fra havn til havn, og fra tid til tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.