Gå til innhold
Arkivverket

[#4744] Hetland, Storhaug


Gjest Stian Søvik
 Del

Recommended Posts

Gjest Stian Søvik

Jeg søker historisk matriell av Hetland prestegård og Storhaug i Stavanger fra midten av 1800 frem til 1900. Jeg har søkt høyt og lavt, men det ser ikke ut som om noe er skrevet om denne nåværende bydelen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per M.Lea

Fortvil ikke! I "Ætt og heim",Rogaland Ættesogelags tidsskrift for 1972,1973 og 197? finnes 3 artikler av Sevald Simonsen han har kalt "Hetlandsmarkens historie".Disse omtaler den tidsperioden du etterlyser.Du finner tidsskriftet i "Lokalen" på Stavanger Bibliotek.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Anjer

I Tidsskrift utgit av Rogalands Historielag No 5, 1918, har R. A. Haaland en lang artikkel om Spilderhaug, "en betydelig del av den under no. 23 (i Norske Gaardnavne) benævnte "Præstegaarden" - Hetlands prestegaard.Artikkelen står på s. 23-51. Den begynner ved 1701, og går fram til ca. 1888.Heftet ble utgitt på nytt i 1998 av Rogalands Historie- og Ættesogelag i Stavanger, samme hus som Statsarkivet (Bergelandsgt. 30). Du kan sikkert kikke på heftet i Statsarkivet, og evt. kjøpe det i ættesogelaget hvis du er interessert.Hilsen fra Jon Anjer, Oslo (medlem i ættesogelaget, og med forfedre som var husmenn under Hetlands prestegård på 1700-tallet, anjer@online.no)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...
Gjest arne kvitrud

Mellom Bergeland (Bergelandsgata) og hele østsida av Breiavatnet var det et område som fra gammelt het Konventgrunnen. Det ble en del av Stavanger ved byutvidelsen i 1848.Er det noen som vet noe om dette området før år 1800?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.