Gå til innhold
Arkivverket

[#4962] Fr Schubert, musikkinstruktør på 1860-tallet?


Gjest Per Håkon Christiansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Per Håkon Christiansen

Rundt 1865-67 skal en omreisende musikkinstruktør med det krevende navnet Fr Schubert ha oppholdt seg på Lillehammer, hvor han ledet Lillehammer Musikforening (stiftet 1863). Han holdt en konsert med korpset 29.10.1865, hvor navnebroren Friedrich Schubert sto på programmet. Har noen noe kjennskap til ham? Er etternavnet blitt feistavet i samtiden?, jeg finner ham i hvertfall ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Du finner ei jente på 10 år i Christiania som heter Schubert. Ellers sto det i ei bok om Lillehammer at han sannsynligvis var tysk, men meget flink til å spille cornet. Han var også flink med penn og blekk. Skrev navn på visittkort så det så ut som trykte bokstaver. Boka het noe sånt som Lillehammer 90 år. Ikke den som er utgitt av kommunen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Håkon Christiansen

Takk skal du ha, du mener nok Gunner Gunnersens bok. Er det noen som har noe ytterligere kjennskap til hvor han var tidligere eller senere? Hvem han egentlig var?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.