Gå til innhold
Arkivverket

[#5122] Mette Nilsdtr (Bonsach?) ca 1690-1743 - Sør-Odal


Gjest Jarleif Nordheim
 Del

Recommended Posts

Gjest Jarleif Nordheim

I bygdebok for Sør-Odal om gården Oppi (bind I), er Mette Nilsdtr omtalt og med navnet Bonsach tilføyd med spørsmålstegn og i parentes. Også mannen hennes (Torbjørn Jensen Oppi ca 1680-1734) har visst noe ukjent opphav.Er det noen som kjenner nærmere til disse eller eventuelt hvor Bonsach-navnet kommer fra?Mvh Jarleif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pål Evensen

Hei. Det er riktig som du skriver, at dette står i bygdebok 1 for Sør-Odal. Når det gjelder det siste, så bodde det en Bonsach-familie i Sør-Odal på den tiden, og B. Kirkeby har gjettet på at Mette er datter der. Det er ike riktig. Hun er fra Ullensaker, nærmere bestemt fra Ramby og født ca 1690, og også mannen Torbjørn Jensen var derfra. Han kommer fra Vesle-Børgen og er f ca 1680. Dette kan du lese i rettingene til Sør-Odal bygdebok i bind 8 side 761. Også i Ullensaker bygdebok er dette opplyst, og du vil finne mer om forfedrene til disse to der. Mvh Pål.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Slekten Bonsach kom til Romerike / Odal fra Christiania. Og før den kom til Christiania: Se i Norsk tidsskrift for genealogi, personalhistorie, biografi og literærhistorie, bind I-III (1910-26). Hilsen Tore.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jarleif Nordheim

Takk så mye for klargjørende svar begge to. Jeg har ellers registrert at Bonsak i dag brukes som fornavn, men det er vel vanskelig å spore historien tilbake til det navnets opprinnelse...:-) Jarleif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.