Gå til innhold
Arkivverket

[#5130] Anna Catarina Brun 1697-1764


Gjest Magne Pettersen
 Del

Recommended Posts

Gjest Magne Pettersen

Hei !! Er det noen her ute som kan hjepe kameraten min å finne forfedrene til Anna Catarina Brun, hun skulle muligens være født i Trøndelag et sted. (hennes far skulle vistnok være en Oberst Brun ??) Hun ble ca 1724 gift med Peter Fredrich Junger 1691-1745. De hadde følgende barn. Ulrik Fredrik 1725-1799 Andreas 1727 Elisabeth 1730 Alle barna ble født før denne familien havnet i Rollag,Buskerud men hvor vet han ikke. Noen som kan hjelpe ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arne Grøndahl

Hei Magne, Muligens et skudd i blinde, men dersom en ser på barnas navn og antar at dette er de tre først fødte, skulle Anna Catarinas far kunne tenkes å hete Andreas. Det finnes en Andreas Mathisen Brun f. 1663 i Trondheim (død 1705 i Bergen). Fant dette på IGI/Norway ! Har ikke funnet om han var gift eller ikke. Finner han heller ikke under døde i Bergen. mvh. Arne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Det er en mulighet for at du har kommet inn på militærslekten Brun. Der finnes det en Anna Catharina Brun, men hun ble gift i 1744 med sin fetter Lorentz Holst (kanskje hennes 2. ekteskap?). De fikk bare 2 barn: Peter og Frantz Christian Holst. Hennes far (militær) Frantz Brun gift 21/11 1711 med Anna Catharina Frost fra Trondheim, og bodde på Hof i Orkedalen. Frantz far igjen var oberst Ole(Oluf) Brun død 1710, gift med Maren Lund. Jeg ser at dette ikke stemmer helt med hva du spør om, men det ligner veldig. Det er ikke sikker at jeg har alle barnene til disse herrer eller vet om barna var gift flere ganger. Det finnes en bok om militærslekter med slektstavler, 2 bind. Det finnes en Bruun-slekt til i Trondheim, men de var visstnok ikke militærer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Magne Pettersen

Hei. Vi vet ikke om hun ble gift flere ganger (tror ikke det, for hun satt i uskiftet bo fram til 1759. Kunne hun sitte i uskiftet bo vis hun hadde giftet seg igjen???)Men har funnen ut at Anna Catarina døde hos sin datter i Bergen i 1764.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Det finnes en Anna Johanne Junger født i november 1731 i Asker også. Vet ikke om du er obs på henne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Magne Pettersen

Takk skal du ha, henne var vi ikke klar over. Men hun må antagelig ha død tidlig, for hun var ikke med til Rollag, da familien flyttet dit. antagelig litt før 1741.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kenneth Holter

Anna Catharina Brun som gifter seg 1744 med Lorentz Holst kan jo ikke være den samme person i sitt andre giftermål, for hennes "første" mann lever jo fortsatt... Men det kan jo derimot være at Anna Catarina Brun født 1697 kan være en yngre søster av Frantz Brun, og dermed datter av oberst Oluf Brun. Da ville jo opplysningene om at hennes far var oberst stemme...mvh, Kenneth

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.