Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Christina Frøysland

[#5265] Live Håkonsdt, Skoger

Recommended Posts

Gjest Christina Frøysland

Live Håkonsdt er datter av Ragnhild Kristoffersdt og Håkon fra Ullern. Live er født ca rundtomkring 1660-70. Hun er gift med både Hans og Even Tollefsen. Et brødrepar fra Skoger. MEN utfra hva jeg kan se og finne frem fra Skogerboka, nettsider så er Live også disses halvsøster. Da Ragnhil også var gift med Tollef Syversønn.Er dette mulig?Christina

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Jeg kjenner ikke tilfellet, men generelt kan jeg si at ekteskap mellom halvsøsken ikke var mulig. Det er helt klart. Spørsmålet må være når Ragnhild var gift med Tollef Syversøn. Even og Hans kan være Tollefs barn fra et tidligere ekteskap. I så fall er ikke Live halvsøster av Even og Hans, snarere ei stesøster da de har verken felles mor eller far. Hvordan de strenge ekteskapsreglene kom til anvendelse da er jeg usikker på.Et annet alternativ er selvfølgelig at en eller flere av dine kilder har begått en blunder, slik at ditt utgangspunkt blir galt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.