Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Per Helge Seglsten

[#6453] jomfrutur til Hull/registrering Ellis Island

Recommended Posts

Gjest Per Helge Seglsten

Simen Torsteinsen/Thompson og familien dro 25. mai 1906 fra Oslo med S/S "Oslo", som etter det jeg kan forstå må ha hatt sin første tur i rutefart denne dagen. Har noen erfaringer med om avisene viet slike jomfruturer ekstra oppmerksomhet på denne tiden? "Oslo" gikk til Hull, men familien skulle til USA. Jeg kan imidlertid ikke finne dem i Ellis Island. Simen hadde vært over flere ganger (første gang i 1886), og var "naturalisert", og Gunda finnes i Ellis Island-basen når hun kommer for første gang i 1903. Det ene av de to barna var også født i USA. Var det bare førsteganginnreisende som skulle registreres ved Ellis Island? Er grunnen til at jeg ikke finner dem, at Simen hadde blitt amerikansk statsborger på dette tidspunktet? Håper noen kan hjelpe meg med disse spørsmålene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ingjerd van Bruggen

Hei Per Helge! Alle som reiste via Ellis Island ble nok registrert. F.eks. har jeg den samme person registrert opptil flere ganger - da han har vaert der som sjømann. Selv om de skulle til USA - vet du hvor i USA forresten? - så kan det jo være at de reiste over en annen havn i USA. Dermed vil de jo ikke finnes i Ellis Island. En annen mulighet er også at hvis listene har vært vanskelig å lese, kan det forekomme feilregistreringer. Noen lister kan rett og slett ha kommet bort. Kanskje du kunne prøve å søke på noen av de andre som reiste på samme båt på samme dato via Hull og håpe på at de også reiste samme vei som dine. Det blir mye å gå igjennom av lister og slikt, men det kunne være en mulighet. Lykke til! Med vennlig hilsen Ingjerd :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per Helge Seglsten

De skulle til Wells county i North Dakota. Så det var vel mulig å reise om Canada, uten at jeg vet hvor nærmeste canadiske havn i så fall skulle vært.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.