Gå til innhold
Arkivverket

[#6488] Gården Fjellvær-Fillan, på Hitteren - Familien Kaa


Gjest Wenche Østen
 Del

Recommended Posts

Gjest Wenche Østen

GÅRDEN FJELLVÆR-FILLAN,-HITTEREN-FAM KAASBØLLEr det noen som vet hvilken bygdebok gården Fjellvær sokner under. Var på Deichmanske bibliotek, men kunne ikke finne gården. Søker information om Sorenskriver Lauritz Kaasbøll som bodde på gården Fjellvær og konen Olava Margrethe f. Molde. Ifølge Family search, giftet de seg i 1803 i Stadsbygd. Men i bøkene over Stadsbygd, finnes ikke noen gård Fjellvær. Jeg setter pris på all informasjon om dette paret. mvh Wenche

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Olav Øien

Fjellvær tilhører Hitra, sorenskriveren er nevnt på side 35 i Hitra - øya og folket, bind 2. Står at han var 44 år og ungkar i 1801. En sønn står nevnt: Hans Olaus Kåsbøll. Han var gift med Sophie, og hadde disse barna: Rasmus, Hans Sofus, Laura Fredrikke, Laura Anna, Caroline, Davide Olava og Margrethe Jensine. Sistnevnte gift med Johannes Christophersen Hassel. Hans Kåsbøll døde i 1878.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

I bind 1 står det Sorenskriver i Fosen: Laurtits Kaasbøl bestalling som sorenskriver 30/5 1780. Født på Strømsø (Buskerud) 1756. Var før prokurator i Trondheim, og deretter i lengre tid konstituert i Strinda og senere i Fosen sorenskriveri. Gift med Olava Margrethe Mold, f. 1776 i Stod. Datter av sogneprest Ole Eriksen Molde og h. Margrethe Wahl. L. Kaasbøl døde på Fjellvær grd. 11/8 1829 og kona 5/6 1850. Laurits hadde en bror, eller så var det en annen sønn som het Jørgen Kaasbøl og han var kjøpmann i Kristiansund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.