Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Gjertrud Tveitevåg

[#6542] Thranefamilien på Ibestad - JensPovelsen fra Vibo

Recommended Posts

Gjest Gjertrud Tveitevåg

Nå jeg følger slektleddene bakover på farsiden for ungene mine, følger Thrane-navnet via faren tilbake til en Johan Olsen Trane (1733-1815) på Selset. Men Johan Olsen Trane har tydeligvis tatt Tranenavnet fra moren, Anna Maria Olsdtr.Trane(1710-1782). Også hun har Tranenavnet fra sin mor, Anne Marie Jensdatter Trane (gift ca.1699).Hennes far er angivelig Jens Povelsen fra Viborg i Danmaark. Er det noen som vet noe om denne Jens Povelsen, som angivelig er stamfaren til Selset-tranene? Er det forbindelsemellom Traneslekten i Rogaland og dennorpå?Med hilsen Gjertrud

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Åse K. Kristiansen,

Prøv denne siden www.nose.dk/Norge/trane.html Der finner du det meste om Trane i Norge. Ifølge registreringsbøkene fra Astafjord er Anne Marie Jensdtr.Tranes foreldre ukjent. Hun var gift med Ole Jakobsen som overtok lensmannsstillingen på Selset etter Tyge Christensen Trane. Jeg har hørt om en Jens Povelsen Løgstør i Astafjord, men kjenner ingen forbindeles mellom han og Trane.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.