Gå til innhold
Arkivverket

[#6766] Maje Nilsdatter f.ca.1720 på Nedrebø i Jølster


Gjest Rune Thorstensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Rune Thorstensen

Dette gikk litt vel fort.Han var sønn av Lars Jensson og Mari Crispinusdatter.Men jeg er litt usikker på hvem som var Majes mor.Nils Larsson giftet seg i 1714 med Ingeborg Nielsdatter fra Aalhus i Jølster.Er dette Majes mor , og i så fall hvem var hennes foreldre ?Mvh. Rune Thorstensen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Det ble holdt skifte etter Mari Crispinusdatter i juni 1708. Hun etterlot seg enkemannen Lars Jensen, og barna Crispinus Jensen (til Hegrenes), Nils, 16 år ved skiftet etter moren, og døtrene Brite og Syneve.Ingeborg Nilsdatter Ålhus er nevnt i skiftet etter faren Nils Johannessen Ålhus i 1701. Nils hadde vært gift to ganger, og hadde datteren Magnhild fra første ekteskap, og barna Johannes, 17 år i 1701, Ingeborg, 14 år i 1701, og Kristi, 4 år i 1701, med sin gjenlevende kone, Gjertrud Gundersdatter (fra Sandal). (Nils Johannessen Ålhus var sønn av Johannes Andersen Nedrebø (ca. 1615-1686) og sønnesønn av Anders Crispinussen Nedrebø.)Nils Larsen og Ingeborg Nilsdatter fikk et tvillingpar i 1714, og trillinger i 1723. De fikk en datter (Karen Bøg) i desember 1724, og selv om Maye ikke står i kirkeboken - som for øvrig har mange lakuner - skulle det ikke være grunn til å tvile på at hun, som er født rundt 1721, er datter av Ingeborg Nilsdatter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Thorstensen

Hjertelig takk Yngve.Jeg har registrert 9 barn på Nils og Ingeborg.Tvillingene Jens og Lars i 1714 , Marete i 1715 , Karen i 1718 , Lars i 1719 , Maye i 1721 , trillingene Nils , Malene og Christi i 1723 og Karen Bøg i 1724.Jeg er imidlertid en smule nysgjerrig på hvem denne Gjertrud Gundersdatter var.Født - død og hvem var hennes foreldre .Har du noen opplysninger om det ?Mvh. Rune Thorstensen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Skiftet etter Gunder Johannessen Sandal, Jølster i 1698 (død 77 år gammel ifølge lensmannen) forteller at han etterlot seg enken Sygni Jakobsdatter, sønnen Anders på 18, og døtrene Johanne Ospehaug, Gjertrud Ålhus, Marthe Lunde, og en Marthe til. Lensmannen jens Nilsen forteller også at Ingeborg Sandal, Gunders kone, døde i 1685, og da var det vel hun som var mor til barna.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.