Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Torunn Berg

[#6929] Laurits Gunerius (Kristiansen) (Nilsen) (f. 1835)

Recommended Posts

Gjest Torunn Berg

Kjenner noen til forfedrene til min tipp tipp oldefar Laurits Gunerius (Kristiansen) (Nilsen) (1835-1886)? Han var gift med Beret Anna Olsdt. Langmo (1838-1926), og de bodde i Statsbygda. Laurits kom trolig fra Trondheim.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit Knudsen

I FT 1865 Langmo Stadsbygden heter han Lauris Kristians. 31 år født i Trondjem, og kona heter Beritanna Olsd. 28 år og født i Stadsbygda. Både barna og hennes far bor også på gården.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Halvor Aaby

I Stadsbygd III av Kristoffer Rein står det heller ikke noe om opprinnelsen til Laurits Gunnerius Nilsen (som han kalles der), bortsett fra at han var fra Trondheim. For å finne mer, må en antakelig leite i kirkebøker fra Trondheim. Det står forresten en del feil om opprinnelsen til Beret Anna i denne boka.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arne Langås

God dagen! På sida [url="http://www.familysearch.com>http://www.familysearch.com er det utlagt indeks til en del kirkebøker. Jeg søkte etter det gitte navn, og fikk opp følgende:Lauritz Gunerius Nielsen, f. 22.06.1835, døpt 20.09.1835, foreldre Christian Nielsen og Martha Kjerstine Nielsen. "Avskrifta", om vi kan bruke et slikt begrep, stammer fra kirkebok for Domsognet i Trondheim. Jeg vil ikke tro at det er mye tvil om at rett mann er funnet, men det kan lønne seg å sjekke om opplysningene er avskrevet korrekt.Barn av Christian Nielsen og Martha Kjerstine er å finne som foreldre til flere barn i Domsognet og nærliggende sogn. Det er nærliggende å tro at det er samme familie. Fruen omtales da også som Martha Kjerstine Evensdatter.Barna var: Caroline Emilie (f. 1829; Vår Frue sogn), Marine Jørgine (1830; samme), Sirine Sophie (1831; samme), Lorentz Gerhard (1833; samme), Julius Bernhard (1836; Domsognet), Nicoline Kjerstine (1838; samme) og Thomas August (1842; samme; død samme år). I Domsognet nevnes også et barn av Christian og Marta Nielsen, f. 1841, d. samme dag, trolig samme foreldre.Paret ble gift i Domsognet 21.11.1826. Brudgommen var 34 år, brura 18. Fedre var henholdsvis Even Nielsen og Jørgen Nielsen.Mvh Arne Langås - a.langaas@c2i.net -

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torunn Berg

Mange takk, dette var virkelig bra!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.