Gå til innhold
Arkivverket

[#7952] Historie Øijorden gård


Gjest Kjell Øijorden
 Del

Recommended Posts

Gjest Kjell Øijorden

Pantebok over Nordre Øijorden Rode nr. 76 i Sandviken er første leiekontrakt oppført fra Garmann til Ingebrigt Ellingsen i 1779. Er dette første bruker eller fins det eldre pantebøker med tidligere eiere ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Sandviken lå til Nordhordland sorenskriverembete, og det er pantebøker bevart fra 1741 av. Til disse er det laget pantebokregistre for årene 1741-1771, og disse står på lesesalen ved Statsarkivet i Bergen. Mens den vanlige rekken med panteregistre går fra 1770 av. Oppslag i pantebokregistrene 1741-1771 har imidlertid ikke henvisning til Øyjorden i Sandviken, men kan kanskje skjule seg under Sandviken? Den lange rekken av tingbøker fra Nordhordland som ligger på nettet (DP: Håkon Aasheim), kan også ha opplysninger om bygselsedler eller tinglyste skjøter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.