Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Lars E. Øyane

[#8058] Nils Olson Steinset i Borgund på Sunnmøre - frå So

Recommended Posts

Gjest Lars E. Øyane

Folketeljingi for 1801 syner at det på garden Steinset i Skoue annex, Borgund på Sunnmøre budde ein gardbrukarfamilie som så slik ut:Nils Olson, 50 år, bonde og gardbrukarMagnild Nilsdotter, 56 år, kona hansChristen Nilsson, 23 år, son deiraOle Nilsson, 14 år, son deiraEr det nokon med tilgang på bygdebøkene for Borgund som kan identifisera denne Nils Olson? Kan han ha vore fødd i Sogn? Nils Olson frå Mo i Hafslo, fødd 1747, var i 1779 busett på Sunnmøre!Hjarteleg takk for hjelpi!Med venleg helsing,Lars E. Øyane

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Otto Ottesen

Det verkar som dette er eit feilspor. Har sjekka Bygdebok for Skodje. Der står at far til Nils Olson Steinset var Ole Olson Øye frå Øye i Skodje. Han er oppgitt til å vere fødd 1850 og døydde 1805. Kona, som her er kalla Ragnille Nilsdtr., var f.1745 og døydde 1813. Ho var frå Indre Ekroll i Skodje.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.