Gå til innhold
Arkivverket

[#8170] Data etter 1900


Gjest Barbara Lose
 Del

Recommended Posts

Gjest Barbara Lose

Med Digitalarkivet er det muglig aa foelge anerekker tilbake til 'Holbergs tid'. Kjempeflott! Men det er ofte vanskelig aa finne tilknytninger til den 20. aarhundret. Derfor byrter jeg folk i Statsarkivet med mange spoersmaaler. Beklager!Men hvorfor er doedsdata etter 1912 ikke utlagt inklusive foedselsdata? Og naar blir nye 'Doepte i Bergen' (f.eks. 1896-1905) utlagt i nettet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Filen med Døde i Bergen 1912-1972 er egentlig et register til dødsfallsprotokollene fra Bergen skifterett. Det er laget lenge før Internett var virkeliggjort, og det er bygd på de gamle manuelle registrene fra skifteretten. Skulle vi supplere med opplysninger om fødested, fødselsdato og adresse (der det ikke allerede står), ville vi ha vært nødt til å sette oss ned med originalprotokollene, og vi ville ha brukt fire ganger så mye ressurser. Det er hensynet til rammekonsesjonen fra Datatilsynet som gjør at vi ikke kan legge ut 'nyere' dåpslister: vi kan ikke legge ut databaser med fødsels- og dåpsopplysninger om personer som fortsatt er i live.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Barbara Lose

Det maa man naturligvis respektere. Men det finnes en merkelig motsetning: Bergens Tidende offentliggjoerer skatteopplysninger om levende personer i sammenheng med foedselsdata deres. Det er selvsagt ikke problemen til Digitalarkivet.Jeg er takknemlig for svaret. MvH Barbara

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

Skattelistene har alle rett til innsyn i; det er vel ein tanke om at ein på den måten hindrar skatteunndragelse. Men mange meiner at å leggja ut skattelistene slik BT gjer er ulovleg. Det er forskjell på å leggja ei skriftleg liste hos kemneren og å gjera den søkbar på nettet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.