Gå til innhold
Arkivverket

[#8326] Geistelige skifter i Bergen stift fra 1608 - ...


Gjest Bjørn Helge Johannesen
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørn Helge Johannesen

Gis en anledning til å slå opp i disse protokollene ved Statsarkivet i Bergen?I Digitalarkivet finner jeg i Os 1729, folio 67, skiftet etter Hans Pedersen (med merknad 'hans enke Anna Jensdatter Loss'). Regner med at skiftet er etter henne, siden Hans dør i 1687, og Anna i 1729.Vil det i denne protokollen stå hvem som arver henne, og i tillegg hvem hennes foreldre er?Takker for evt. hjelp, dette er et nytt område for meg. Mvh Bjørn H Johannesen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Oldervoll

Dette innlegget er lagt inn i brukarforumet. Då kan du ikkje rekna med at arkivarane ser det og hjelper deg. Eg har flytta det til arkivforumet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Skifte 17. mars 1729 på Hope i Os etter Anna Jensdatter Loss, enke etter 'fordum Kapellan' Hans Pedersen. På arvingenes vegne regnes opp 'Hendes søn' Peder Hansen, som også opptrådte på vegne av sin søster Mad. Maren Grevis, og for myndtlingen Magdalene Pedersdatter Synderborg, deretter 'Hendes Datters Søn' Sr. Jens Pedersen Sønderborg, som også representerte søsteren Elen Sønderborg, så Samuel Pedersen Sønderborg, så 'Hendes Datter Datters Enchemand Lieutenant Thue, paa sine tvende Sønners Vegne', og 'Datter Datters Mand Engel Engelsen paa Hustruens Vegne'.Det sies ikke noe om hennes foreldre i dette skiftet (om en ikke skulle finlese sølvtøyet og merkingen av det for å leite etter initialer).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Helge Johannesen

Takk for hjelpen Y.N., og for flyttingen J.O!Ang. 'finlese sølvtøyet'. Står det oppramset i slike skrifter hva som er arven, og hvordan det er fordelt mellom de frammødte?Gis en tilgang til disse protokollene (eller mikrofilm om det finnes) på SA ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Protokollene kan brukes på lesesalen ved SAB. Det var vanlig å ha sølvtøy i 'finere' familier, og ofte var dette merket med eiernes initialer, og som regel begge ektefellers, og det kan mang en gang gi oss en kjærkommen mulighet til å peke ut ellers ukjente koner (selv om det nok finnes fallgruber).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.