Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Mona Dalheim

[#8449] DA 1900-telling for Kristiania

Recommended Posts

Gjest Mona Dalheim

77702 Anna Frog heter Anna Karoline Frog. 77707 (navn ukjent). Hun heter Antonie Frog, f. 26/7-1900. Hilsen Mona Dalheim

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette Skogseth Clausen

Takk for meldingen din. Det er mange kunnskapsrike og flittige slektsgranskere som bruker databasene i Digitalarkivet og gir oss tilbakemeldinger om mulige feilregistreringer. Dette setter vi stor pris på! Derfor har vi også fått laget et korrektur-system som gjør at en kan melde fra om feil ved å fylle ut et skjema, meldingen blir så registrert i en database hos oss. Du finner lenken 'Korrektur' nederst på hver database-side.Det sier seg selv at med litt i overkant av en hel stilling fordelt på tre personer så kan vi ikke prioritere retting i databasene. Men når antall meldinger er blitt stort nok, håper vi at vi kan få ekstra midler til å gå gjennom disse. Å gjennomgå feilmeldinger innebærer å kontrollere originalen, deretter rette opp feilen i databasefilen for så å generere filen på nytt for internettvisning. For folketellingene involverer det enda mer arbeid for der må det lages nye registre for fornavn, etternavn og andre opplysninger en kan søke på i landsomfattende søk.Hva angår din melding så husk at det lett kan være upresise opplysninger i de originale folketellingene, og det er originalen vi må følge. I 1900-tellingen skulle husstanden selv fylle ut opplysningene, og det kan godt være at Anna foretrakk å utelate mellomnavnet sitt. Samtidig var ikke Antonie døpt enda, så det er naturlig at hennes navn ikke er med.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.