Gå til innhold
Arkivverket

[#8449] DA 1900-telling for Kristiania


Gjest Mona Dalheim
 Del

Recommended Posts

Gjest Mona Dalheim

77702 Anna Frog heter Anna Karoline Frog. 77707 (navn ukjent). Hun heter Antonie Frog, f. 26/7-1900. Hilsen Mona Dalheim

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anette Skogseth Clausen

Takk for meldingen din. Det er mange kunnskapsrike og flittige slektsgranskere som bruker databasene i Digitalarkivet og gir oss tilbakemeldinger om mulige feilregistreringer. Dette setter vi stor pris på! Derfor har vi også fått laget et korrektur-system som gjør at en kan melde fra om feil ved å fylle ut et skjema, meldingen blir så registrert i en database hos oss. Du finner lenken 'Korrektur' nederst på hver database-side.Det sier seg selv at med litt i overkant av en hel stilling fordelt på tre personer så kan vi ikke prioritere retting i databasene. Men når antall meldinger er blitt stort nok, håper vi at vi kan få ekstra midler til å gå gjennom disse. Å gjennomgå feilmeldinger innebærer å kontrollere originalen, deretter rette opp feilen i databasefilen for så å generere filen på nytt for internettvisning. For folketellingene involverer det enda mer arbeid for der må det lages nye registre for fornavn, etternavn og andre opplysninger en kan søke på i landsomfattende søk.Hva angår din melding så husk at det lett kan være upresise opplysninger i de originale folketellingene, og det er originalen vi må følge. I 1900-tellingen skulle husstanden selv fylle ut opplysningene, og det kan godt være at Anna foretrakk å utelate mellomnavnet sitt. Samtidig var ikke Antonie døpt enda, så det er naturlig at hennes navn ikke er med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.