Gå til innhold
Arkivverket
Gjest per helge seglsten

[#8460] Arctander/Gamst

Recommended Posts

Gjest per helge seglsten

Jeg tar meg den frihet å trekke over et tema fra en av newsgruppene: Gamst-slekten stammer fra presten Torben Reiersen, som deponerte fra Trondheim skole i 1644, og ble sogneprest i Loppa. Han var gift med Gunnelle (Gjertrud) Pedersdatter, som mange tydeligvis mener stammer fra Arctanderslekten, hvis stamfar er Trondheims føste kjente ordfører Lauritz Nilsen (om jeg ikke tar feil). Spørsmålet er bare hvem i denne slekten hun stammer fra. En teori er at hun er sønnedatter av Nils Lauritzen, som ble biskop i Viborg. Han skrev et dikt der han omtaler sin familie i 1611, og dette diktet skal være arkivert i København. Kjenner noen til dette diktet, og omhandler det en sønn Peder? Eventuelt; kjenner noen ellers til at Nils Lauritzen hadde en sønn Peder som kan ha kommet tilbake til Norge?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Karen Husdal Brevik

Hei! Niels Lauritzen (1490-1554) og Birgitte hadde i hvert fall 2 sønner: Lauritz Nielsen Arctander 1527-1596 (som er min 13.tippoldefar) og Peder Nielsen Arctander f. 1533 i Tr.heim og d. 1609 i Trondheim. Du finner mye om Arctander-slekta på http://www.nose.dk/Norge/arctander.htmlMvh Karen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.