Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Terje Aarland

[#8583] Utvandra til USA

Recommended Posts

Gjest Terje Aarland

Når kan Amund Amundsen ha utvandra til USA? Me finner kona hans og barna hans i Siglevik på Tysnes i folketelljinga for 1865. I 1867 er det ein mann frå Tysnes som heiter Amund Amundsen Brække som utvandrar, men det er ikkje denne Amund Amundsen. I ættesoga for Møkster sogn under garden Våge nr. 116a ser det ut som om den Amund Amundsen eg leiter etter har utvandra til USA, men det kan også tenkes at forfattaren har teke feil på desse to personane med likt namn. Er det noko som tyder på at Amund Amundsen f. i 1830 åra kan ha utvandra eller er det andre grunnar til at han ikkje står oppført i folketeljinga for 1865 under garden Siglevik på Tysnes?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Sigbjørn Sandsmark

Om han er utvandret er ikke godt å si,men er det enka Oline Vintzjansdatter sin mann du søker så er han død mindre enn 3 år før tellinga ( Oline har sivilstand E). Amund Aamund og Ommund er vel samme navnet med ulik staving? Sig---

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Aarland

Takk for hjelpa så langt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.