Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Terje Aarland

[#8594] Reiste til Amerika, men hvor?

Recommended Posts

Gjest Terje Aarland

I utvandringsprotokollane for utreise fra Bergen finner vi at der reiste ein del personar fra Austevoll (Sund) den 1. mai 1878. I blandt desse finner vi brødrene Engel og Ole Ingebrigtsen fra Kolbeinsvik i Austevoll. Det står at Ole var undersaater i Wisconsin? Hva innebærer dette? Reiste han tilbake dit, og var broren Engel med dit igen. Ein av brødrene gifte seg meg Maria Berthine Larsdtr. fra Manger. Er det mulig å finne dette paret noen steder i folketellingen for 1880 eller var de på det tidspunkt for amerikanere å regne. Kan det finnes etterkommere etter disse i dag?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ketil Firing Hanssen

De bør finnes i blant nordmenn i 1880-tellingen som er tilgjengelig her i Digitalarkivet. I følge dokumentasjonen inneholder disse utdragene 'opplysninger om norskfødte og norskættede'.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Aarland

Jeg har lett etter disse i 1880 tellingen, men kan ikke finne de. Det er kanskje mulig å finne de ved hjelp av andre variater av navn enn de opprinnlige. Kan noen gi meg tips om hvor jeg kan finne disse personene?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.