Gå til innhold
Arkivverket

[#8614] Dødsfall i Norge 1826-1840


Gjest Per Ølstad
 Del

Recommended Posts

Gjest Per Ølstad

I et innlegg (nr. 8552) i debattforumet nevnte Yngve Nedrebø en kilde med ovennevnte tittel. Finnes denne kilden tilgjengelig på internett ? Eller hvor ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Solfrid Vestaberg Ormøy

Dekker den ALLE dødsfall i Norge, og uansett er der noen spesiell grunn for at den boka ikke er digitalisert?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Materialet er bygd på dødsannonser i avisene, og vil derfor først og fremst gjelde de øvre sosiale lag. Bergensmaterialet er dessuten holdt utenfor, ettersom det (selvsagt) var laget en tilsvarende bok fra Bergen tidligere, av Wiesener.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Randi Sira

Hvilke opplysninger finnes ? Finnes noe ut over navn og dødsdato/år...og sted?Ved søk i Bibsys-basen etter Gløersens 'Dødsfall i Norge', dukker det opp 3 ulike bøker for de ulike perioder, og det er også henvist til Norsk Slekthistorisk tidsskrift og diverse nummer av denne. Er tilleggene i NST identiske med bøkene?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Norsk Slektshistorisk Forening samarbeidet med Gløersen om utgivelsen av bøkene, som ble trykt bitvis i Norsk Slektshistorisk Forenings Skrifter. Innholdet varierer, avhengig av hvor mye som var gitt av opplysninger i dødsannonsen, men siden det er personalhistorisk interesse som har ligget til grunn for registreringsarbeidet, kan man regne med at alt av den type opplysninger er ekstrahert, og gjengitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.