Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Terje Aarland

[#8866] 'St. Petter' forlis i 1755?

Recommended Posts

Gjest Terje Aarland

I ættesoga for Møkster sogn står det følgende: skolemester Christhoper Hævrøen n. 1755, var då med i 4 dager og berga vraket av 'St. Petter'Kor forliste 'St. Petter' og korleis vart resultatet av berginga?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Fjeldsgård

Relativt vanskelig sak tilbake til 1755, men det det er vel sjøforklaringen dersom den finnes, og noen gjør det. Vedkommende Statsarkiv, eventuelt nærmeste steds arkiv som kunne være stedet hvor sjøforklaringen ble avholdt, og Norsk Sjøfartsmuseum. Dykkerklubber i Agderfylkene har et visst samarbeid med arkivene der, Statsarkivet, Aust-Agder Fylkesarkiv og Kristiansand Byarkiv. Noen telefoner om metodikken og hvor lete? Den største autoriteten når det gjelder vrak på Sørlandskysten bør vel være Hartvig Dannevik, også metode. Du har jo også en kilde for opplysningen din, hvem, hva og hvorledes?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bjørn Davidsen

Dette gjeld Møkster i Austevoll sørvest for Bergen. Eg vil tru dei som har skrive soga, har henta opplysningar t.d. frå tingbøkene for Sunnhordland eller andre skrifter, som finst på SAB.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.