Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ingjerd van Bruggen

[#9084] Tjenestefolkene på Kongsgården på Bygdøy

Recommended Posts

Gjest Ingjerd van Bruggen

Etter å ha sett TV2's nye programserie 'Slottet', hvor de i dag viste fra Bygdøy Kongsgård, kom jeg på at jeg har hørt at min tipp-oldemor skal ha vært tjenestepike der i sin tid. Er det noen som vet om det finnes noen form for oversikt over de som arbeidet der, og i så fall hvor finnes den? Hilsen Ingjerd :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Nina Møller Nordby

Jeg søkte på 'Kongsgården', Aker i 1900 tellinga. I høyre rubrikk står det gjerne litt mer utfyllende opplysninger som f.eks. hvilken bygning de jobbet i.Du vil sikkert finne mer i tidligere folketellinger dersom du har interesse av det.Bygdøy Kongsgård dekker også Oscarshald, Hengsåsen (plads) Drengestubygning, Arbeiderbolig , Skovvogterbolig (plads), Gartnerbolig (plads), Strømsborg (gaard). De fleste som jobbet på konsgården bodde nok på disse stedene.Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.