Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Nina Møller Nordby

[#9173] Landsdekkende søk-søkekriterier jfr. folketelling

Recommended Posts

Gjest Nina Møller Nordby

På det landsomfattende søket kan man i dag søke innefor de fem kriteriene: Fornavn , etternavn, fødselsår, yrke og gårdsnavn.De forskjellige folketellingene 1801, 1865, 1875 og 1900 inneholder forskjellige rubrikker som det er mye spennende og nyttig informasjon å hente ut av. Faktisk så ligger det en del navn der også. Disse opplysningene er det pr. i dag ikke mulige å hente frem dersom du ikke vet hvor du skal søke, eller om du har kjempegod tid til å bla deg gjennom alt. Nå som vi har fått feltet 'inneholder' ville oppdaterte søkekriterier jfr. den eneklte folketellingen ha vært supert. Tenker på felter som f.eks. familiestatus, sivilstand, merknadsfelt etc.Prøv med 'inneholder' og legg til en eller annen bokstav så vises det en lang rekke informasjon som man ellers ville ha vanskelig for å finne frem til.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

Mykje vil ha meir. Det tek ein del tid å generera kvar variabel slik at dei blir landsomfattande søkbar. Slik eg ser det er anna det er betre å bruka tid på. Og du kan sjølsagt søka på alle variblar i den einskilde kommune.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Nina Møller Nordby

Men i hver kommune kan ta år og dag. Iallefall var tanken god.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.