Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Nina Møller Nordby

[#9173] Landsdekkende søk-søkekriterier jfr. folketelling

Recommended Posts

Guest Nina Møller Nordby

På det landsomfattende søket kan man i dag søke innefor de fem kriteriene: Fornavn , etternavn, fødselsår, yrke og gårdsnavn.De forskjellige folketellingene 1801, 1865, 1875 og 1900 inneholder forskjellige rubrikker som det er mye spennende og nyttig informasjon å hente ut av. Faktisk så ligger det en del navn der også. Disse opplysningene er det pr. i dag ikke mulige å hente frem dersom du ikke vet hvor du skal søke, eller om du har kjempegod tid til å bla deg gjennom alt. Nå som vi har fått feltet 'inneholder' ville oppdaterte søkekriterier jfr. den eneklte folketellingen ha vært supert. Tenker på felter som f.eks. familiestatus, sivilstand, merknadsfelt etc.Prøv med 'inneholder' og legg til en eller annen bokstav så vises det en lang rekke informasjon som man ellers ville ha vanskelig for å finne frem til.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jan Oldervoll

Mykje vil ha meir. Det tek ein del tid å generera kvar variabel slik at dei blir landsomfattande søkbar. Slik eg ser det er anna det er betre å bruka tid på. Og du kan sjølsagt søka på alle variblar i den einskilde kommune.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Nina Møller Nordby

Men i hver kommune kan ta år og dag. Iallefall var tanken god.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.