Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Anne Lene Hagen

[#9377] Borgerskandsen i Halden

Recommended Posts

Gjest Anne Lene Hagen

Kan noen fortelle meg hvor Borgerskandsen i Halden/Fredrikshald lå. Jeg har en bok: Fredrikshald - Glimt, fra den gang oldemor var ung. Skrevet av Frank Kiel Jacobsen. Den har så mange flotte bilder. Kan jeg finne i gjen noen bilder av borgerskandsen i boken ? Er borgerskandsen og borgergaten det samme ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Nina Møller Nordby

I opplysninger om Fredriksten festning på nettet står det å lese: 'Festningen ble lagt på to parallelle fjellrygger. Mellom disse finner vi citadellet med en rekke gamle, interessante bygninger.Utenfor citadellet ligger Borgerskansen mot vest i skråningen ned mot byen. I tillegg er det tre utenverk mot sør og øst: Gyldenløve, Stortårnet og Overberget.'Borgerskansen, som er en egen adresse, ligger altså rett under festningen, men på oversiden av Immanuels kirken. Skulle tro at de fleste bygningene er mer eller mindre av eldre dato.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.