Gå til innhold
Arkivverket

[#9456] Ang.Tron Torjusson fra Kleiva,Mydland.


Gjest Berly Anderssen
 Del

Recommended Posts

Gjest Berly Anderssen

Trenger å vite når han var født og når han døde.Vet han var gift,men har ikke navnet på hans kone.Vet derfor heller ikke når hun var født og når hun døde.Trenger også opplysninger om dette.Av det jeg har funnet,kan det se ut som om de hadde en sønn,fikk navnet Tønnes Tronson.Kan noen hjelpe meg,tross sparsommelige opplysninger??? På forhånd takk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Annette Bokneberg

Regner med at det er i Gyland du mener, og i bygdebok for Gyland er nevnt følgende:Under gården Kleiva:Torjus Trondsen budde i Austre Kleiva. Han var gift 2 gonger. Den fyrste kona heitte Joren Svendsdotter. Ho døydde i 1699 og let etter seg ei dotter, Berte. Andre kona heitte Ingeborg Torkellsdotter, ho døydde i 1726. Deira born var: Asbjørn, Torkell, Tron og Siri. Torjus levde til 1734. Av borna deira kom Siri til Fosdal, Tron budde på Rygg i 20 år, var gift med ei frå Mydland og budde der det siste. Hans son Tønnes Tronson kom til Sandvatn.Under Sandvatn:.......selde halve bruket til Tønnes Tronson som budde på Mydland og var son av Tron Torjusson Kleiva. Dette var i 1779, og i 1780 selde han det andre halve bruket til same mannen. Denne Tønnesætta har bruket ennå. Tønnes Tronsson var 40 år i 1801, og kona Berte Tollevsdotter, 45, begge i 1. ekteskap. Born: Tønnes, 14, Karen 11 (blei gift med Himberg) Karen d.y. 8, Berte 3 år. Tønnes Tronsson døydde i 1812.Under Rygg:Torkell Nilsson Budal var fyrst gift med Ingeborg Tjerandsdotter. Det er skifte etter henne i 1669. Dei hadde ei dotter, Bergitte. Han gifte seg att med Serena Nilsdotter og døydde i 1678. Ved skiftet hadde han ein son og tri døtrer. Ei dotter Ingeborg blei gift og hadde ein son, Tron Torjussen Kleiva, som var vitne i 1781 om bytestrengen mellom Rygg og Budal.Finner dessverre ikke navnet på kona til Tron som skal være fra MydlandHåper du kommer litt videre.........Annette

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.