Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kjellaug Robberstad Petit

[#9463] Mons Hermanson Nedre-Kleppe, Tysnes, ca 1700

Recommended Posts

Gjest Kjellaug Robberstad Petit

Jeg leter etter foreldre til Lars Monsson Kleppe.Lars ble gift med Helga Larsdtr Stavland fra Bømlo (1738-1814). Er det noen som har bygdebøker fra Kleppe på Tysnes og kan si meg hvem han forfedre var?Heidi skriver at 'Familysearch har ham som sønn av Mons Hermanson (fra Onarheim?) på Nedre Kleppe, TYSNES, gift med Inger Larsdtr. fra Nera-Kleppa. Ingers far var Lars Ellingson fra (Singelseter?) på N.K. Står også at Helga først var gift med en Jon Rasmusson. Og at hun og Lars M. slo seg ned på Halleraker, Bømlo. Det var kanskje litt mer hjelp, selv om kilden er usikker!? 'Jeg skulle gjerne ha likt å få sjekket dette med hjelp av bygdebøker ettersom Steinsbø (forfatter av Bømlo bygdebøker)tydligvis har gjort en feil her med å sette denne familien opp som kommet fra Fana.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Erling Utne

Tysnessoga er kanskje ikkje så mykje å bli klok av i dette tilfellet. Her er det som står i Tysnes 1, gard og ætt s. 360 om husmannsfolk under Nera-Kleppa:Mons Hermannson vart g. 1735 m. Inger Larsdtr. N.Kleppa br. 1. f. o. 1712 d. 1772. Forlovarane var Ingebrigt Kleppa og SebjØrn Leite. Fødestaden hans er ukjent, men var han eventuelt son av Hermann Kristofferson frå Onarheim? Mons og Inger budde fyrst på Øvre Valo i Valestrand. Dei fekk born på Flatråker 1743, og på Kleppa 1746. Ho vart enkja før 1752 og budde på Kleppa fram til ho vart gift opp att 1759 med Tarald Johannesson i Håviskelandslio. På Flatråker budde familien kanskje ved saga. På Kleppa kan dei ha hatt same stova/plasset som Agate og Jacob ovanfor. Born: 1. Malena f. 1736, sidan ukjent. 2. Lars (1743 1813) g. 1774 m. enkja Helga Larseltr. Hallaråker, Finnås prestegjeld, gardbrukarar på Halaråker, Bremnes. 3. Brita b. br. 4. mvhErling

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjellaug Robberstad Petit

Det er ihvertfall sikkert at de er foreldrene til Lars da. Takk skal du ha for innlegget:-) mvh Kjellaug R.P.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.