Gå til innhold
Arkivverket

[#9491] Navnebruk ved FT 1910 ,Borgund


Gjest Bjørn Gundersen
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørn Gundersen

Ser av vigde i Borgund 1816-1920 at der finnes en Gunder Elias Nilsen (Birkevaag)f.1867. Far Niels Sørensen,mor Synneve Larsd.Han gifter seg 2.g 1897 med Ingeborg Karoline Knutsd.f.1863. I FT 1900 er den samme mannen oppført som Elias Birkevaag f.1863 og kona som Ingeborg Birkevaag f.1863. Jeg lurer på hva han kan være ført opp som ved FT 1910 alt.1)Gunder Nielsen? 2)Elias Nielsen?3)Gunder Birkevaag? 4)Elias Bikevaag eller om han brukte sin fars etternavn Sørensen?Var det vanlig at myndighetene kunne variere slik mellom navn på samme person? (ps. har stilt samme spørsmål pr.mail ) Bjørn G.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Myndighetene hadde ikke noe register, og derfor kunne navnene variere, og siden det heller ikke fantes noen navnelov kunne folk selv få endre navn stort sett etter forgodtbefindende. Folketellingen 1910 er sperret i 100 år, slik at det altså vil gå lang tid før vi kan finne svaret på hva som står i den tellingen.Navneloven kom ikke før i 1923. Da skulle man i prinsippet velge fast familienavn, men vi ser at det mange steder var først ved opprettelsen av folkeregistrene i 1946 man 'låste' navne og bokstavering.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.