Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Carsten A Berg

[#9529] Gievers - Jevert - eller hva? Hva het Bergens-familien?

Recommended Posts

Gjest Carsten A Berg

På mine nettsider har jeg følgende avsitt under en artikkel om Greve-slektens forbindelse med slekten Jæger ([url="http://siec.winnem.com>http://siec.winnem.com - se 'Gievers' i navneoversikt venstre ramme):'Anna Mortensdatter Buchoff ble døpt i Nykirken i Bergen 15. desember 1730, og døde 9. desember 1784. Hennes foreldre var Morten Isachsen Buchoff og Anne Jansdatter Gievers (Jevert?), gift 29. mars 1730 i Bergen (fs).'På FamilySearch er denne familien omtalt som Gievers - i alle fall de jeg har funnet. I den komplette oversikten over navn i Norsk Slektshistorisk Tidsskrift finner jeg en styrmann Christen Corneliussen Gievers og Susanne Gievers g.m. Meyer. Dessuten også en rekke ved navn Gievert, uten at jeg vet om (alle) disse er samme familien (se NSF på

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Carsten Friis Fischer

Du skal nok prøve at få fat i bogen/hæftet 'Familien Gewerdt og møllebrukene ved Bergen'. Udgivet af Thora Sollied. Denne slægt bliver til tider også kaldt Gievers. Du nævner jo selv Jevert. Jevert/Gewerdt. Det lyder jo næsten ens.+ Slægten Greve ved O Ingstad. Udgivet i 1943.mvhCarsten Fischer (efterkommer af både Gewerdt og Greve)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.