Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Inger Bjørnaas

[#9631] Ragnhild Jacobsdt. Haugen, f. 1872, Vågå

Recommended Posts

Gjest Inger Bjørnaas

Kjenner noen til denne Ragnhild som kom til Rennebu på 1880-tallet. Det sies at det kom tre jenter gående over fjellet fra Vågå. Det var bl.a. Ragnhild Jacobsdt. og hennes søster Kari (Karen). Kari reiste til Amerika og ble gift der med Rasmus Bak (f. Gorsetbakk). Der borte skrev hun seg imidlertid for Karen Hansen. Fant ei Karen Hansen som reiste fra Trondheim til Yankton, S.Dakota i 1891. Hun var da 25 år og ug. Dette stemmer bra, da hun giftet seg med Rasmus 12.3. 1891 i Viborg, S. dakota. Rasmus var bosatt i Yankton. Hvem var foreldrene til Ragnhild og Kari (Karen). Var de hel eller halvsøsken ?Hilsen Inger

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Nina Møller Nordby

Det finnes en Jacob Ellefsen på gården Haugen i 1865 tellinga, men det kan jo ha kommet til andre Jacob'er frem til 1872. En annen er Jacob Ole Pedersen på Haugen Søndre, hans kone het forøvrig Kari.Ellers så fant jeg dette på Familysearch: RAGNILD JACOBSEN, døpt 12. Jan 1873 Vaagaa. Far JACOB OLSEN, mor GUNILD HANSDR.KARI JACOBSEN,døpt 26 Jun 1864, Vaagaa. Far JACOB OLSEN, mor RAGNILD IVERSDR.Det er nok best å oppsøke orginalkildene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Inger Bjørnaas

Tusen takk skal du ha. Dette er i allefall noe å fortsette videre på. Er enig i at det er best å sjekke med originalkildene. Er det kanskje noen der ute som har tilgang til kirkebøkene ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.