Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Petter Langeland

[#9636] Soldat i Fredrikstad i ca. 1760

Recommended Posts

Gjest Petter Langeland

Hans Andersen er ved sine barns fødsler i 1761 og 1755 i kirkebokene for Østre Fredrikstad innskrevet som soldat. Finnes det militære ruller og vil disse eventuelt ha opplysninger om hvor han bor / kommer fra eller noe om hans foreldre? hilsen Petter Langeland

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Line Monica Grønvold

Opplysningene i såvidt gamle militærprotokoller kan være sparsomme. Jeg har brukt noen av disse og de kan være et interessant supplement til andre kilder. Du får kanskje vite legd (hvilken gård vedkommende er utskrevet fra), personnavn, alder (ikke alltid nøyaktig) og høyde. Senere militærprotokoller gir flere opplysninger, men det varierer ut fra hvem som har ført registreringen og når (evt. av presten i sognet, for potensielle soldater, eller militær myndighet ved sesjon) Les mer om denne typen kilder i Kiils bok om Statsarkivene. Forsvaret har forøvrig utgitt en serie med bøker over tradisjonsrike regimenter (blå serie, finnes bl.a. i Forsvarsmuseets bibliotek). Og det er for noen tiår siden laget flere tynne småhefter som lister opp ulike distrikters sjefsgårder, telthus (depoter som tidligere ofte stod ved kirkene, fordi de første øvelsene ble holdt ved kirkebakkene) og ekserserplasser i eldre tid.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.