Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Rolf Egil Pedersen

[#9788] Emigranter til Australia

Recommended Posts

Gjest Rolf Egil Pedersen

Er det noen som har tips om hvor man skal søke for å finne nordmenn som utvandret til Australia?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Nina Møller Nordby

Har du navn og årstall for emigrasjonen? Har du sjekket kirkebøkene her for å se når og hvor de skulle? Du kan jo prøve deg på Rootswebs messageboard for Australia [url="http://boards.ancestry.com/mbexec?htx=board&r=rw&p=localities.oceania.australia>Lenke eller på denne meta-søkemotoren Lenke med mulighet for å søke på fornavn også

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ingjerd van Bruggen

Hei Rolf Egil!Det er en fordel å vite hvor de dro hen, og evnt. hvilket navn de bruke da de kom dit.Det som er 'dumt' med Australia, er at de ikke har et folkeregister slik vi har i Norge. Eller SSDI som de har i USA. En person kan i prinsippet (og dette gjelder også pr. dags dato) ta hvilket som helst navn han vil, og flytte hvor han vil, uten å melde ifra. Slik kan det skje at folk rett og slett blir 'borte'...Hvis de har et ikke 'vanlig' etternavn, kan du jo lete i telefonkatalogen (www.wayp.com) og se om det er noen med det etternavnet idag. Send dem et brev og spør!Ellers så anbefaler jeg deg å ta kontakt med slektsforskningsgrupper der nede. De kjenner sikkert de smutthull som fins. Det er kun nærmeste familie som får informasjoner fra offentlige kontorer.Lykke til! Med vennlig hilsen Ingjerd :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.