Gå til innhold
Arkivverket

[#9788] Emigranter til Australia


Gjest Rolf Egil Pedersen
 Del

Recommended Posts

Gjest Rolf Egil Pedersen

Er det noen som har tips om hvor man skal søke for å finne nordmenn som utvandret til Australia?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Nina Møller Nordby

Har du navn og årstall for emigrasjonen? Har du sjekket kirkebøkene her for å se når og hvor de skulle? Du kan jo prøve deg på Rootswebs messageboard for Australia [url="http://boards.ancestry.com/mbexec?htx=board&r=rw&p=localities.oceania.australia>Lenke eller på denne meta-søkemotoren Lenke med mulighet for å søke på fornavn også

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ingjerd van Bruggen

Hei Rolf Egil!Det er en fordel å vite hvor de dro hen, og evnt. hvilket navn de bruke da de kom dit.Det som er 'dumt' med Australia, er at de ikke har et folkeregister slik vi har i Norge. Eller SSDI som de har i USA. En person kan i prinsippet (og dette gjelder også pr. dags dato) ta hvilket som helst navn han vil, og flytte hvor han vil, uten å melde ifra. Slik kan det skje at folk rett og slett blir 'borte'...Hvis de har et ikke 'vanlig' etternavn, kan du jo lete i telefonkatalogen (www.wayp.com) og se om det er noen med det etternavnet idag. Send dem et brev og spør!Ellers så anbefaler jeg deg å ta kontakt med slektsforskningsgrupper der nede. De kjenner sikkert de smutthull som fins. Det er kun nærmeste familie som får informasjoner fra offentlige kontorer.Lykke til! Med vennlig hilsen Ingjerd :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.