Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Alf Thynes

[#9934] Sollieds kartotek - Gotzow, Sennechen, Brunchorst

Recommended Posts

Gjest Alf Thynes

Jeg lurer på om Sollieds kartotek har noen opplysninger om følgende personer:-I følge boken 'Om fogden Niels Busch og hans slekt' var Evert Faal (Vahl)(død ca. 1680)gift med Wibeche Gotzow (død ca. 1695). Sier Sollied noe om foreldrene til Wibeche Gitzow ?-Hermann Brunchorst som fikk borgerskap i 1665, var i følge mine opplysninger gift med (Ca)Thrine Davidsdatter. Er disse nevnt av Sollied ?-Jacob von de Lippe (død 1702) var gift med Gjertrud Hermansdatter Sennechen. Er Gjertrud og hennes far/mor omtalt i Sollieds kartotek ?På forhånd takk.Alf Thynes

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Sollied nevner mange barn av Michel 'Gotzau' og Elisabeth Stephensdatter, begravd 13. august 1675, men Wibeche er ikke nevnt blant disse.Sollied kaller konen til Herman Brunchorst fra Bremen Catharina Danielsdatter (død 1696).Herman Sinnechen fra Mehlenburg døde før 1639. Han hadde tatt borgerskap i 1618. Han etterlot seg 2 sønner, 1 ugift datter, og en gift datter. Disse omtales i 'Børnepengene i 1645'. Den gifte datteren hadde fått 4191 dalere i arv etter foreldrene. Herman Koren og Jesper Jensen var formyndere. Sollied oppgir ikke navn på Herman Sinnechens kone.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Skrolsvik

Jeg ser at Joachim von der Lippe er gift med Wenche Jacobsdat Sennechen. De har to barn :Gertrud f. 1684 g Danchert Danchertsen, og Jean f. 1687 g. Sesilia de Besche.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Alf Thynes

I følge 'Personalhistoriske efterretninger om familien von der Lippe' av Conrad F. von der Lippe, var Joachim gift med Wenche Jacobsdatter, datter av Jacob von der Lippe og Gjertrud Hermannsdatter Sennechen.Når det gjelder Gotzow (Gotzau)og at det ved hennes begravelse ble opplyst om at hun var født i Bergen; Kjenner man til noen andre med navnet Gotzow som kan passe som hennes far ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.