Gå til innhold
Arkivverket

[#9965] Sollieds Arkiv


Gjest Tore J. Mehl
 Del

Recommended Posts

  • 2 år senere...
Gjest Christian Arentz

Er det noe nytt vedr. digitalisering?Hva er det som gjør Sollieds arkiv så unikt?Ofte blir det referert til nærmest som en primærkilde, men hva var egentlig Sollieds kilder - og finnes de fremdeles, eller er mange gått tapt i tidens løp - av ulike årsaker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Privatarkivet fra overlege Sollied og hustru Thora, født Kahrs, deponert i Statsarkivet i Bergen, inneholder avskrifter og ekstrakter av kilder fra en rekke ulike arkiver og arkivinstitusjoner.Det eneste som ligger der av 'primærkilde'-karakter er herr og fru Sollieds egne arbeider, resten er hentet fra andre steder. Ingen avde kildene ekteparet brukte er tapt så vidt jeg vet, men styrken i dette kartoteket/privatarkivet er at det samler og analyserer biter og tråder fra et svært stort antall kildeserier. Det er altså arbeidssparende, samtidig som de mange kildereferansene gjør det mulig å etterprøve opplysninger og sammenstillinger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne Marie Sandhaug

Er det mulig å få tilgang til noe av dette arkivmaterialet? I Akersgårder av H.Sollied, under gården Østre Gaustad (G.nr.43)står det henvist til et skjøte datert 2. oktober 1834, da Michael Hanson Holt solgte gården til Thorer Hanson. Jeg har vært på Riksarkivet for å lese dette skjøtet, men fikk der beskjed om at skjøtet ikke finnes. Kan det være at dette skjøtet befinner seg i Sollids nevnte privatarkiv?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

H. Sollied = Henning Sollied (1907-1945). Hans privatarkiv er dels å finne i Riksarkivet (Pa 214 - der det også ligger materiale etter hans far: Peter Ravn Sollied (1869-1955)), og noe er å finne på Universitetsbiblioteket i Oslo.Sollieds arkiv/kartotek i Statsarkivet i Bergen er samlet av overlege Olaf Gustav Sollied (1863-1945) og hans hustru Thora Sollied f. Kahrs (1871-1945). Materialet utgjør 4 hyllemeter og 12 kartotekskuffer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.