Jump to content
Arkivverket

[#10018] Søren Corneliussen, f. ca. 1782 - i Christiania 1801, senere Toten


Guest Rune Hårstadsveen

Recommended Posts

Guest Rune Hårstadsveen

Søker opplysninger angående hvor Søren Corneliussen kom fra, og om hans opphav.Søren skulle altså ha vært født omkring 1782, og ved f.t. 1801 bor han i 'Grændse Gaden No 363' i Christiania, som læredreng hos farvermester og edikkfabrikkør Jens Kristoffer Delphin.21.10.1807 blir han gift på Toten, og bosetter seg på Hoffsvangen som farver. Hans kone, Ingeborg Mikkelsdatter, var i 1801 tjenestepike hos bataljonskirurg David Lorentzen, og Søren og Ingeborg blir hans testamentariske arvinger (arver huset på Hoffsvangen). Det nevnes et annet sted at David Lorentzen testamenterer til Cornelius Jensen - som kanskje er Sørens far.I en stygg rettssak fra 1810 nevnes også blikkenslager Jon eller Johan Corneliussen i tilknytning til folka på Hoffsvangen. Kan han være en bror av Søren?Flere spor har vi for tida ikke, så jeg håper noen kan bidra med å finne Sørens opphav. På forhånd takk for all hjelp!M.v.h. Rune

Link to post
Share on other sites
Guest Svein Arnolf Bjørndal

Navnet Cornelius har jeg sett er brukt en del i Modum, Hurum og Drammen, i det hele tatt i strøkene rundt Drammen. Men navnet finnes jo andre steder også, så det kan jo bli litt leting. Navnet finnes helst i kystnære strøk, etter det jeg har sett. Uansett: SÅ mange personer ved navn Søren Corneliussen tror jeg ikke det var som var f. omkr. 1782.

Link to post
Share on other sites
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.