Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Roy Skaug

[#10082] Innvandring

Recommended Posts

Guest Roy Skaug

Min ektefelles bestemor innvandret til Norge fra Sverige.Jeg vet at det er ført lokale lister for innvandring i tiden 1900-1917. Oppbevares disse på Statsarkivene eller Riksarkivet?Bestemoren er født i Sverige i 1886, faren i Norge i 1921. Sannsynligvis har hun flyttet til Norge i den ovennevnte periode. Hvis hun har flytte til Norge i tiden 1917-1921 kan jeg finne det i noe register?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Yngve Nedrebø

Politiet førte flytteprotokoller fra 1900 av. De skal normalt være å finne i lensmannsarkivene og i politimesterarkivene, og det er arkiver som skal til statsarkivene. I de byene som fikk folkeregistre i første del av 1900-tallet (f.eks. Kristiania 1905, Bergen 1912), vil det også være opplysninger om innvandring.Fra 1916 av ble det krevd pass, og med det ble kontrollen med fremmede lands statsborgere sterkere. Det materialet skal være å finne i politimesterarkivene (i statsarkivene).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.