Gå til innhold
Arkivverket

[#10099] Mathis Johansen, f. 1825, Alta


Gjest Trond Myrstad
 Del

Recommended Posts

Gjest Trond Myrstad

Takk for den, Laila !Da er faren Johannes Mathisen, og moren Marie Michelsdatter. Ved å kombinere kirkeboka og F1801, er vel Johannes Mathisen f. 1791 (døpt 1. pinsedag), med foreldre Mathias Johannesen (51 år i 1801) og Magdalena Andersdatter (40 år i 1801), og Marie Michelsen f. 11.8.1806, med foreldre Michel Michelsen (19 år i 1801) og Clara Olsdatter (20 år i 1801).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Myrstad

Ved å følge linken til Laila, står det under merknader at Mathis er 'Hjemmedøpt av Mathis Beck'. Mathis Johannesen Beck var vel bestefaren (se innlegget over), og var ikke prest. Var det vanlig at ungene ble hjemmedøpt av 'ikke-geistlige' personer ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Laila N. Christiansen

Åjada, det var veldig vanlig. Ungene måtte jo døpes! I nord var det langt mellom prestene og. I mer tettbygde strøk var det ofte at svakelige barn ble døpt rett etter fødselen. Ofte av jordmor med far eller mor som vitne.Dersom du tar for det en kirkebok, så ser du også at 'uekte' barn ofte ble døpt hjemme. Laila

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.