Gå til innhold
Arkivverket

[#10118] LARSEN, Velgiort, gravlagt i Melum i Solum 3. mars 1715


Gjest Terje Rehn Holm-Johnsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Terje Rehn Holm-Johnsen

Etterlyser informasjon om overnevnte Velgiort Larsen, bosatt på Marum gård i Melum/Solum. Han antas å være født ca 1662 (utfra kirkeboksnotatet ved begravelsen). Han er gift med Kirsten Sørensdatter, datter av Søren Hansen Hanes. Men hvem er denne Velgiort Larsen, hvor kommer han fra?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
Gjest Terje Rehn Holm-Johnsen

Dette er kun et forsøk på å blåse liv i en gammel etterlysning. Se også etterlysning/innlegg nr 10601.Leif Biberg Kristensen forteller at det finnes et skifte etter en Jørgen Velgiordsen fra 1672 på Valen, Melum (se Lenke). Biberg Kristensen er temmelig sikker på at Velgiort Marum var i slekt med denne mannen, men har ikke funnet ut hvordan. Jørgen var gift med Åse Gautesdatter, datter av Gaute Åfoss som var bondelensmann i Solum tidlig på 1600-tallet, og dette var relativt velstående bønder.Håper noen har mer informasjon om denne Velgjort.Og til alle som har hjulpet meg så langt, takk skal dere ha alle sammen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 måneder senere...
Gjest Dag Vågslid

I går var jeg på en rusletur med Solum historielag, og da så vi ei kullmile på Marum hvor Velgiort omkom. Han falt ned i mila som han var med på å brenne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.