Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Heidi Lyshol

[#10149] Hvem var Olav Jonsson Støylens (ca 1738 - etter 1801) første kone?

Recommended Posts

Gjest Heidi Lyshol

I følge den ellers håpløse bygdeboka for Ørsta: Gift 2. gang 1771 Mette Ellingsdotter (ca 1720-1794), 0 barn. Tyder i alle fall på at vi stammer fra første kone, og at hun var død før 1801-tellingen, der Olav er enkemann og bosatt på Halse: Lenke .

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Olav Myklebust

Hei igjen! I dette tilfellet har Ørstingar I berre ei henvising til garden Dimnastøylen (i. Dimna 6) i Ulstein, og eg har derfor sjekka Asbjørn Waage: Bygdeboka for Ulstein og Hareid, 1970: 'Ola Jonson Dimnastøyl g Katrine Hansdotter Dimmen (y) gbr, Lianes, Ørsta' Det er altså ikkje nemnt om han hadde born i dette ekteskapet. Mvh Olav Foreldra hans er oppgjevne til Jon Hansson Dimnastøyl 1708-c.1776 og Berte Hansdotter Dimmen (y), d.1771, men det må vere ein feil her for iflg denne kjelda var Berte og Katrine systre, og det er umuleg at Ola kunne ha gifta seg med tanta si!Problemet med Ulstein er at prestegarden i Dimnasund brann i 1831, og alle kyrkjebøkene gjekk tapt. Bygdeboka er derfor bygd på rekonstruksjonar vha andre kjelder.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.