Gå til innhold
Arkivverket

[#10152] Brenden Lille Dovre


Gjest Helge Bjerkevoll
 Del

Recommended Posts

Gjest Helge Bjerkevoll

Rundt 1870-74 kom det en omreisende, i bygdeboka kalla omkringflakkende skreppekar, og slo seg ned på Romsdalskysten. Navnet var Ole Pedersen Brenden Lille fra Dovre fødd 1831. Foreldre var husmann Peder Jonson og Eli Jonsdtr. Finner ved folketelling 1800 Lessøe at Jon Pedersen Brennen Lille er gift med Marit Olsdtr. Lurer på om noen har mer å berette om Eli Jonsdtr (tippoldemor)hvor hun kom fra og likedan de andre.Finnes det bygdebøker der disse er med? Helge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Helge Bjerkevoll

Takker for opplysningen, glimrende at kirkebøkene begynner å komme ut på nett. Noen gjør et kjempearbeid. Eli som jeg etterlyste viste seg å hete olsdtr og ikke jonsdtr (feil i bygdeboka igjen). Ved folketelling 1865 er Eli oppgitt til å være 80 år, (altså fødd ca 1785) i Waage prestegjeld, og der er kirkebøkene ikke komme på nett. Finner ingen hverken i Lesja eller Vågå med rett alder i folketellingen 1801. Lurer på om alder 80 år er oppgitt for høy. Hun skulle i såfall være 45 når hun fikk oldefar Ole. Spørsmålet er da om det er gift noen Peder Joenson og Eli/Elie Olsdtr i Vågå rundt 1820-30.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.